Mest tur i världen hade jag för ett tag sen när jag vann fyra biobiljetter till Riddick på Dragons Lair.
Så nu sitter jag fast på pendeltåget hem efter att ha sett filmen med några sköna vänner.
Filmen börjar där Chronicles of Riddick slutar och har många referenser till Pitch Black, så jag kände att jag hade mer behållning av filmen på grund av att ha sett dem tidigare.
Det här kapitlet i sagan tycker jag är det starkaste, fylld av action, blod, one-liners och testosteron.
Ett stort plus var Starbucks från Battlestar Galactica som hade en biroll.
Keanu Reeves tolkning av Constantine tycker jag är en underskattad pärla inom serietidningsfilmer. Nu kommer Constantine tillbaka fast på tv, den kan knappast fortsätta där filmen slutade utan är förmodligen en ny tolkning. Den ska gå på NBC.
Så tredje nya DC tv-serien som bekräftats på kort tid, tidigare fick vi reda på Flash och Gotham.
jag har aldrig i mitt liv sett fram emot en ny tv-serie så mycket som jag har sett fram emot Agents of S.H.I.E.L.D.(AoS).
Utspelat i marveluniversumet med Joss Whedon bakom trådarna.
Första avsnittet gjorde mig inte besviken trots det, det är ganska otroligt med tanke på att Whedons tidigare serier varit väldigt sega att komma in i och blir bättre för varje avsnitt som gått. Men jag kanske är FÖR van vid hans regi. Min favorit är som vanligt den komiska dialogen. Actionscenerna va godkända och patriotismen va lite i överkant men passade ändå in.
Nu är det bara att hoppas att serien inte blir nedlagd i förtid som Firefly och Dollhouse. AoS har nog bättre chanser med tanke på att det inte är FOX och att det redan är ett känt varumärke.
DC ligger inte på latsidan det har redan berättats om en ny tv-serie om Flash och Arrow går bra samtidigt som de släpper filmer på löpande band. Senaste tillskottet blir en tv-serie som fokucerar på Kommissarie Gordon åren innan Bruce Wayne blev Batman.
Detta är inte första försöket på en tv-serie som utspelar sig i Gotham där Batman inte är huvudperson, 2002 va det en serie som utspelade sig efter att Batman lämnat staden som hette Birds of Prey
Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. har snart premiär och nu ryktas det om en ny tv-serie, första titten på serien kan man få i ett klipp från Iron man 3 dvd/blu-ray utgåvan.
Agent Carter är/har varit Captain Americas flickvän och kommer vara med i Captain America: The Winter Soldier också.
Jag är iaf taggad, även om det nog är lång tid tills detta kommer på tv.
Tusan att jag inte visste i förväg var det var, i sånna fall hade jag säkert ändå inte kommit iväg, men hade varit ballt att uppleva inspelningen av något som jag är så överhypead av...
Nu har jag äntligen hunnit läsa senaste Fantomen som presenterar den nya serien om en superhjälte, skapad av Henrik Jonsson.
Tyvärr är den uppdelad i fyra så man får inte riktigt något helintryck. Men det jag såg gillade jag, fina teckningar och bra action. Ska bli spännande att se hur bra den är när man får läsa den i sin helhet.
Det va en rätt stor nyhet för Fantomen när denna information släpptes, vilket vi får hoppas ökar försäljningssiffrorna.
Enligt ett pressutlåtande av Warner bros så ska Rowling skriva manus till en film som har samma titel som en av Harry Potters skolbäcker(Fantastic Beasts and Where to Find Them), som hon tidigare gett ut som bok. Filmen är tänkt att skapa en ny serie av filmer som utspelar sig 70 år innan Harry Potter kom in i bilden. Det utalas oxå att den inte är en prequell, så då är väl spin-off rätt benämning.
Simon Pegg är ett komiskt geni i mitt tycke, jag följer han på Twitter och sett i princip alla filmer och serier som han medverkat i. Han håller sin vanliga klass i den här filmen, men räcker det?
Förutom den nyss nämnda skådisen så finns det en absurd historia som är en bortförklaring till att få in ett mystiskt element. Påminner om Shaun of the dead och Hot Fuzz, men den här filmen håller tyvärr inte alls lika hög klass.
Så mitt slutbetyg är att den är sevärd när den går på tv för de som gillar brittisk humor, för er andra kan ni kolla in Shaun of the dead istället
Jag fick feedback irl angående att jag in gick in tillräckligt djupt i min recension av filmen World War Z. I min mening är det oerhört svårt att göra det utan att spoila något av filmen och på det sättet ändra hur den som läst recensions upplevelse av filmen, så då skriver jag det här istället till er som redan sett filmen.
Beware of SPOILERS ahead:
Ok, förutom att man tror att en film ska ha något gemensamt med boken som har samma namn så finns det andra saker som inte riktigt funkar för mig.
Det första är hur inkonsekvent zombieserna rör sig, jag klagade en hel del på hastigheten i min recension. Jag tycker att Max Brook i sin bok byggde upp en bra stämning med långsamma zombies som man kan hantera om de är få och man är koncentrerad. Det är en grundpelare i historien. Men om man vill ha mer action så är det väl så här man gör? Det stora problemet är att de rör sig långsamt när ingen människa eller ljud är i närheten, springer hur snabbt som helst när de hör ljud, som Israelscenen, men kan inte springa ifatt en människa när de jagar dom?
Höjdpunkten i boken är när amerikanska armén anfaller med typ allt de har i soldater och vapenväg, bara för att inse att det inte fungerar alls och drar på sig en stor förlust. Att strunta i att visa att vi ibland måste ändra våra tillvägagångssätt och tänka om kändes svagt.
Det jag gillade mest med boken är hur allt berättas i retrospekt efter att mänskligheten besegrat alla zombies, vilket inte hänt i någon annan zombieproduktion jag upplevt.
Kommentera gärna om ni inte håller med eller tycker att jag inte gick in tillräckligt på djupet.
Min hype var enorm när jag först fick höra att den här filmen höll på att produceras, en zombiefilm med stor budget som är baserad på en bok som jag gillar skarpt, men jag var också skeptisk. För hur ska filmen kunna bygga på ett antal korta historier som boken nu är uppbyggd av. När jag såg trailern greps jag lätt av panik, såg om den direkt ett par gånger för att övertyga mig, har de verkligen med "springzombies" tänkte jag. Det går ju emot själva grundidén av böckerna... Sen kunde jag inte se så mycket som kunde få mig att relatera till någon av de korta historierna. Men den såg i alla fall påkostad ut och det var ju en zombiefilm, så jag var fast besluten att se den tidigt på bio. En kille på jobbet var även han taggad så vi bestämde att vi skulle se den ihop, men han som jag har familj så det var svårt att få ihop och nu har jag sett den med frugan istället.
Filmen är rätt mycket som trailern, mycket action och snabba zombies. Att ha läst boken är nog mer nackdel än fördel. Men som fristående film är den helt ok, varken mer eller mindre.
Nu då? Ja gillar man snabba zombies tycker jag att man ska se 28 dagar senare och 28 veckor senare, gillar man långsamma zombies så är remaken av dawn of the dead bra början.Walking dead serietidningarna och tv-serien rekomenderar jag oxå starkt. Ang wwz så lär det komma en uppföljare inom några år.
Kortspelet Android:Netrunner är helt underbart för spelare som har tid och ork att sätta sig in i djupa strategier i ett levande kortspel. Jag märkte nu att jag inte skrivit någon recension eller annat om det tidigare så om någon vill veta något så skriv en kommentar.
Det har smygt ut en bild på nästa game night kit i alla fall. Ett game night kit är en samling med kort och andra promos som lottas ut och delas ut i mindre turneringar och spelkvällar på olika ställen ute i världen. Dragons Lair i Stockholm är stället där jag brukar spela på dessa spelkvällar.
Nästa kit som kommer ut kommer då troligtvis innehålla två exemplar av Datasuckers med alternativt utseende och sjutton kopior av Adonis Campaign samt en spelmatta.
Datasuckers är ju ett sjukt bra kort, men att få tag i tre är nog inte lätt...
Star Trek är aldrig fel, det har blivit mitt motto när jag ser på tv-serierna och filmerna. Visst är några avsnitt RIKTIGT dåliga, men jag tycker att världen och karaktärerna är riktigt bra!
Into Darkness är en direkt uppföljare till "Star Trek" som kom ut för några år sedan. Det bästa med de här filmerna i mitt tycke är hur smart de gjorde rebooten, genom att låta en gammal Spock och borrmaskinsgänget från förra filmen komma tillbaka i tiden och skapa en alternativ tidslinje kan de göra i princip vad de vill med alla karaktärerna men ändå hålla sig sann till allt tidigare material.
Det här senaste tillskottet till Star Trek sagan erbjuder mycket action och äventyr. Benedict som spelar Sherlock Holmes i tv-serien Sherlock gör en riktigt bra prestation. Det finns även många hänvisningar till andra filmer och avsnitt som Treckies kommer att gilla.
Gillar man science fiction är det inget snack om det, bara att gå och se, ni andra får skaffa bättre smak ;)
Jag såg Mortal Instruments Stad av skuggor(svensk titel) i veckan tack vare att min kompis Dejan hade vunnit fribiljetter.
Bokserien som filmen bygger på är stor i USA och om man räknar med spinoffs och prequells så är det redan planerat minst 12 böcker. Filmen har haft en stor budget och siktet trodde jag var att skapa den nya "Twilight". Men de verkar inte ha lyckats i Sverige i alla fall, för nästan ingen som jag pratat om filmen med har vetat om att den ens existerade.
Världen som allt utspelar sig i är den stereotypiska att det finns ett lager till under det vi vanliga människor ser, ungefär som i Harry Potter och Twilight, men jag kände mest likhet till världen i rollspelet Kult, för er som spelat det.
Filmen erbjuder inte så många överraskningar men är paketerad bra med snygga effekter och trots några riktigt jobbiga kärleksscener och jobbiga val av pojkvän är sevärd. Jag vill dock varna för att den är mycket läskigare än Twilight. Det läskiga menar jag då i visuella effekter.