noerdkultur

En blogg om film, serietidningar, tv, spel i alla dess former och annat noerdigt

Hex - Stängd beta ikväll?

Publicerad 2014-04-17 09:51:17 i Hex, nyhet,

 
Detta tweet tyder på att det blir stängd beta ikväll.
För att registrera sig till betan gå hit!
Jag är megataggad för detta är mitt favoritspel just nu. Hoppas vi ses vid en draft imorgon!

Grilllunch med Landmann och Caj P

Publicerad 2014-04-02 20:04:06 i Grilla, Mat,

 
Hade en toppenlunch tidigare i veckan när jag och min fru bliminjäst fick chans att prova vårens grillnyheter från Caj P och se på utbudet av grillar från Landmann.
 
Lunchen var fantastiskt god och mästergrillaren Anders Tegnér gav massor av goda råd om grillning, de flesta var rätt självklara saker, men vissa saker fastnade, läs mer om dom i slutet på artikeln
Jag brukar göra egen marinad när jag grillar, men jag tycker att till vardags när man snabbt sätter på gasolgrillen och vill hinna grilla efter jobbet så tycker jag färdigköpt funkar bra. Tidigare har jag ofta använt Caj Ps vitlöks marinad och grilloljan.
 
Vad tar jag med mig från lunchen? Jag ska börja spraymarinera mina grönsaker, våga testa att bbqa istället för att grilla och testa att gnugga in grillgallret med lök doppad i olja för att undvika att fisk ska fastna.
 
 
Alla Grilltipsen från Anders Tegnér
  • Tänd grillen i tid, oavsett om det är kol eller gasol. Grillen och gallret måste vara varmt. När kolen eller briketterna är grå är det dags att grilla.
  • Ju större bit som ska grillas, desto längre tid måste det marineras.
  • Köttet ska ut från kylskåpet i tid så att det inte är kylskåpskallt när det läggs på grillen. Pensla med lite olja efter marineringen för att få en fin yta. Tänk på att smaksätta lagom mycket och övergrilla inte då det lätt blir för torrt.
  • Fisk och skaldjur behöver mindre marineringstid. Det räcker med en halvtimme till en timme.
  • Vid grillning av skaldjur, smaksätt försiktigt och se till att grillen är riktigt het när de läggs på.
  • Ett tips för att lyckas med fisk är att köpa den färsk. Doppa en halv lök i olja och gnugga den mot det heta grillgallret, då fastnar inte fisken.
  • Grönsaker smaksätts med fördel med BBQ-olja eller glaze. Lök och morot är två favoriter, de är tacksamma att smaksätta och får en fin konsistens när de grillas.
  • För att lyckas med grillningen, köp en termometer!
  • Använd rätt redskap som stekspade och tång när du grillar. En gaffel kan lätt sticka sönder råvarorna.
  • Kom ihåg att även vegetariska alternativ går utmärkt att grilla. Om du inte är sugen på att bara äta grönsaker, varför inte smaksätta svamp- eller sojabiffar med din favoritmarinad.

Om

Min profilbild

Lyckan

Kontakta mig gärna om du har åsikter eller tips [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela