noerdkultur

En blogg om film, serietidningar, tv, spel i alla dess former och annat noerdigt

Phineas & Ferb Marvel crossover

Publicerad 2013-07-21 09:30:42 i Comic-Con, Disney, Marvel, Phineas and Ferb, TV-serier,

Den humoristiska serien Phineas and Ferb ska ha ett specialavsnitt med massor av Marvelhjältar, P&F är i min mening den roligaste av de "nya" Disneyserierna så detta kommer jag nog se till och med innan den svenska dubben kommer, premiär om mindre än en månad i USA den 16de Augusti.
 

Man of Steel vs Batman

Publicerad 2013-07-21 09:12:13 i Batman, Comic-Con, DC, Film, Stålmannen,

Under Comic-con kommer så sjukt mycket nyheter, den största hitills i år är att istället för en Justice League of America film så blir det en Stålmannen och Batman film! De båda hjältarna verkar inte heller vara bästa kompisar i filmen, detta sas under avslöjandet om filmen:
"I want you to remember, Clark… in all the years to come, in your most private moments, I want you to remember my hand at your throat. I want you to remember the one man who beat you…"
 
 
Dags att börja spekulera om vem som kommer att spela Batman nu när Bale sagt att han inte tänker reprisera sin roll.
Här är mina åsikter om Man of Steel, tyvärr har jag inte gjort någon recension på Nolans Batman trilogi.
 
 

Lego filmen får ett spel

Publicerad 2013-07-17 11:26:27 i Dataspel, Film, LEGO, Trailer,

The Lego movie får inte helt oväntat ett tillskott i formen av ett dataspel. Spelet utvecklas av TT games som har gjort alla de tidigare bra legospelen så det bådar ju gott.
Citat från pressreleasen:
 
"In The LEGO Movie Videogame players will be able to collect and use LEGO instruction pages to build construction sets or harness the awesome power of the Master Builders to virtually build extraordinary LEGO creations along the way. With more than 90 characters inspired by the film and 15 exciting levels, kids can build and adventure like never before."
 
Jag hoppas att de lyckas bättre än i Lego Universe för där var legobyggandet inte en bra upplevelse, jag tycker inte leveleditorn i Lego Indiana Jones 2 var särskilt bra heller, så hoppas som sagt att detta blir bra.
 
     
Skärmdumpar från spelet
 
Filmtrailern för att jag inte lagt upp den tidigare

Trailer - Mad Max(dataspelet)

Publicerad 2013-07-15 21:58:14 i Dataspel, Mad Max, Trailer, postapokalyps,

Svenska Avalanch studios släppte idag en trailer för Mad Max som släpps nästa år, jag är hype:ad, Mad Max 2 och 3 var de första postapokalyptiska filmerna jag såg och det är ju trots allt min favorit genre.
 

Bergman skulle ha fyllt 95 år idag

Publicerad 2013-07-14 13:32:25 i Film,

Det må vara kronprinsessans födelsedag och Frankrikes nationaldag, men hur mycket har dom gjort för de inre demonerna?
Jag tänker hedra Ingmar genom att se en av hans filmer ikväll, om någon annan skulle vilja göra detsamma så finns det en hel del av de äldre filmerna på youtube.
Min favorit(av de jag sett) är Sjunde inseglet som för övrigt va den första film jag tog med och kollade på med min första flickvän, för länge länge sedan. Den är klockren och en bra start om man inte sett Bergmanfilmer innan.
 

Recension - Man of Steel

Publicerad 2013-07-13 21:58:00 i Film, Recension, Stålmannen,

 
 
Rebooten på Stålmannenfranchisen har fått mina känslor att åka berg- och dalbana.
 
När jag först fick höra talas om filmen trodde jag inte alls att den kunde bli bra, men när jag senare hörde att Zack Snyder skulle regisera och Nolan producera höjdes mina förväntingar till max.
Jag såg en reboot ala Batman Begins men med Stålmannen framför mig och vidare in i framtiden Justice League of America-filmer, eller filmer där bara de två hjältarna(Stålmannen och Batman) börjar bråka vilket ofta händer i serietidningarna.
När de första recensionererna kom ut så lät det dock inte som att den skulle hålla samma kvalitet som Nolans triologi om den mörke riddaren.
 
Jag satte mig därför i biografmörkret med helt andra förväntningar än de jag hade på Superman Returns (då var jag överhype:ad), men jag hoppades på det bästa.
 
Handlingen är lite omrörd och ändrad mot vad jag är van vid men jag är inte så kultiverad i serietidningarna utan har mest sett de tidigare filmerna och de tecknade filmerna. Stålmannen är ju så oövervinnerlig och snäll att det måste vara svårt att göra det intressant.
Jag tycker att handlingen är helt ok; general Zod är mycket mer spännande än Lex i mina ögon så jag gillar det valet, actionscenerna är väldigt spektakulära, men medan jag såg dem så tänkte jag hela tiden:
wow! MEN Så här tuffa scener finns dock i många filmer som görs nu för tiden.
 
Sammanfattningsvis så är det en helt ok superhjätefilm där 3D-effekterna lägger till djup utan att ta över och kännas "medvetna". Gillar man Stålmannen bör den ses, annars skulle jag ranka den i samma klass som The Amazing Spider-Man från 2012.
 
 
 
Diskussion för er som sett filmen, SPOILERS:
Är det inte sjukt vilken skadegörelse som Metropolis utsätts för? Och även om man inte ser någon som inte är militär dö så måste ju många ha dött när alla skyskrapor faller ihop?
 
 

Hör alla Pixarfilmer ihop?

Publicerad 2013-07-13 00:38:44 i Film, Pixar, konspirationsteori,

 
Jag har precis läst en underbar krönika om hur alla filmer gjorda av Pixar hör ihop. För att läsa den klicka här, annars berättar jag höjdpunkterna av den på svenska nedan. (Jag ÄLSKAR konspirationsteorier och gillar Pixar så alla kanske inte tycker detta är lika intressant som jag)
 
Pixarteorin som den döptes av skaparen Jon Negroni säger i alla fall att det är mer än easter eggs att Pixar återanvänder Pizza planet utkörningsbilen och företag som Dinoco i många filmer.
 
Filmserien börjar och slutar med filmen Modig, börjar eftersom den händer först kronologiskt i handlingen och slutar... Det kommer senare. Modig introducerar magi som får djur och saker att bete sig mänskligt och visa mer intelligens.
 
Sen delas filmerna upp i Djur och människo-interaktion och maskin och människo-interaktion, i den förstnämnda kategorin så ingår Råttatouille, Hitta Nemo och Upp. Dessa filmer menas visa på att djuren blir mer intelligenta medan människan förstör mer och mer.
 
Medan andra kategorin med maskininteraktion är det liknande problem, som att leksakerna i Toy Story serien i början har ett otroligt behov av människor så glider de ifrån människor mer och mer, tills de inte behöver oss utan får ett hat mot människorna, som Lotso och de andra som inte längre behövs för att människor skapar ett överflöd av leksaker.
 
Detta gör att man kan tro att Buy n Large som kontrollerar hela världen någonstans mellan Upp och Wall-E kanske inte styrs av människor utan av maskiner och att Bilar i själva verket utspelar sig på jorden när alla människor har åkt iväg på rymdfärjan Axiom men innan allt är ett stort sopberg. Det verkar ju trots allt som att bränslet kommer ta slut som det nämns i Bilar 2.
 
Ett småkryps liv utspelar sig egentligen efter Wall-E i trädet som växte upp ur stöveln, det är därför de inte är rädda för människor(för det finns inte så många nu). Plus att nu beter sig "djuren"(insekterna) sig mer som människor än de tidigare djurfilmerna med kläder, barer och så vidare.
 
Men det tar inte slut nu utan långt efter detta så har människorna eller djuren eller något annat muterats till monster, dessa monster blir inlärda att deras dörrar öppnar portar till en annan dimension för att skrämma människor men det i själva verket är tidsportaler!
Detta kan knyta ihop säcken för att Bu som vill tillbaka till Sully växer upp och lär sig skapa tidsportar åker till tiden som Modig utspelar sig i och det är en sådan dörr hon har som häxa! Beviset är att hon har en bild på Sully som inte borde kunna vara där.
 
Bevis
 
 
Som jag sa i början, jag ÄLSKAR den här artikeln och hoppas ni läste orginalet och inte mitt halvförsök till översättning, annars gör det nu. Jag längtar tills jag kommer hem och kan kolla om alla Pixar filmer med nytt perspektiv.
 

Curse of Chucky trailer

Publicerad 2013-07-10 00:43:00 i Film, Trailer,

Jag slutade kolla på Onda dockan när Chuckys Bride kom ut och bara snubbla in på den här trailern, vill mest säga att jag tyckte bättre om effekterna i de gamla filmerna än animationerna i nya, betyder det att jag är gammal som gatan?

kingdomHearts.contains("starWars") == true ?

Publicerad 2013-07-09 10:32:15 i Dataspel, Kingdom Hearts, Star Wars,

 
I en intervju med Tetsuya Nomura som arbetar med Kingdom Hearts III så berättar han att han gärna skulle ha med Star wars i spelet men att det är komplicerat med regler och liknande men att han verkligen vill göra detta. Här är de viktiga citaten från intervjun:
 

Finaland & FFDream: With the acquisition of Marvel and Lucas Arts by Disney, could you imagine adding some kind of stuff from these licenses in the game ?

Tetsuya Nomura: (laughs) Of course it would be great if we could add those licenses as well. But there are lots of rules and restrictions by disney so we can’t actually put everything people want, so it’s a quite difficult decision but we’re gonna prepare some surprises for you so, just wait for the informations.

Finaland & FFDream: Because you know that Kitase-san (Yoshinori Kitase) is a big fan of Star Wars ! So you have to do that !

Tetsuya Nomura: (laughs) We’re not going to decide it whether Kitase-san likes Star Wars or not but we’ve been talking about Star Wars itself since it became Disney’s content recently. When I eared the news I was like “Wow ! Wow !”. Yeah obviously it’s gonna be great if we could add it, but like I said there are a lot of restrictions and rules by Disney so we don’t know what’s gonna happen but yeah, we’ll see.

Läs hela intervjun här

Recension - Leisure Suit Larry Reloaded

Publicerad 2013-07-09 00:32:00 i Crowdfunding, Dataspel, Leisure Suit Larry, Recension,

 
I 17 år har jag väntat på ett nytt spel med humor från Al Lowe, när jag senast spelade ett nytt Larryspel så befann vi oss på en lyxkryssare och njöt av allt som livet erbjöd oss med perversa bibliotekarier och dolda dildos var man än såg. När Love for sail kom ut bodde jag fortfarande hos min mamma och det kändes lite förbjudet att spela ett spel som gick ut på att förföra kvinnor, även om det är på ett ironiskt sätt. När kickstarten annonserades förra året och medelade att Al Lowe var med så kastade jag pengar på dom tills det var klart att spelet skulle göras.
 
Leisure Suit Larry Reloaded är en andra remake av orginal Larry som utspelar sig i Larryuniversumets motsvarighet till Las Vegas. Orginalet var ett av de första äventyrspel som jag spelade och ett av de spelen som lärde mig engelska på ett mer brutalt sätt än skolan gjorde(förstod jag inte vad som stod eller vad jag skulle skriva så kom jag inte vidare). Dessutom var min första hemsida genomgående om Leisure suit Larry(1) och innehöll precis allt som var värt att veta om det. SÅ med andra ord är jag en fanboy, men jag ska försöka vara så opartisk som möjligt.
 
Vad är bra:
Grafiken är upphottad till 1080p
Grafiken på de inzoomade tjejerna
Icke politisk korrekt humor
Nya pussel
En ny tjej att interagera med
Achievments kan öka återspelbarheten för vissa spelare
Tog bara 4 timmar att klara
 
Vad är dåligt:
Animationerna känns ryckiga
Larry har en annan grafisk stil jämfört med alla andra i spelet.
Interaktionsproblem(knyta fast ett rep är svårare än man kan tro)
Tog bara 4 timmar att klara
Grafiken i kickstarter videon var mycket mer mysigt än det som hamnade i spelet jämför själv:
Demoscenen från kickstarter videon
 
Resultatet
 
Neautrala tankar:
Var tog tålamodet vägen? När jag var yngre "orkade" gå i veckor och fundera på lösningar på problem, jag får lov att krypa till korset och erkänna att jag vid mer än ett tillfälle fick lov att kolla upp en walkthrough. Och det var inga timmar som gick utan snarare 5 minuter innan man gav upp... Jag skyller på internet ;)
 
Vad händer nu?
Även om det här inte alls var så bra som jag hoppades så gav det mig lite glädje och en rejäl nostalgitripp så jag skulle gärna se replay games göra fler remakes i Larry serien. Jag har hört oroväckande saker om Paul Trove saker han har sagt, skrivit och gjort vilket inte bådar gott, men jag skiljer på privatperson och spelet de visar upp, men hoppas att Al Lowe själv får tillbaka sin licens och välja team själv i framtiden.

Vinnaren är...

Publicerad 2013-07-08 09:24:00 i Magic, Tävling, Vinnare,

Det kom in fyra unika rätta svar i kommentarerna och två rätta svar via email vilket resulterar i sex som tävlar.
Och vinnaren i tävlingen är: Katarina
Grattis!

App store firar 5 år och ger bort massor av appar.

Publicerad 2013-07-08 09:13:38 i Gratis, iOS, passapå,

Det har inte ännu kommit ut en komplett lista på apparna som är gratis under 5-års kalaset men jag hittade en sida som var lite långsam här. De appar jag själv ska titta närmare på listar jag nu upp:
 
Badland:
 
Superbrothers: Sword & Sworcery EP:
 
Infinity Blade II:
 
Where's My Water:
 
Tiny Wings:
 
How to Cook Everything är inget spel men jag tipsar ändå om det, man kanske lär sig något?

4th of July-rea på iOSspel

Publicerad 2013-07-03 23:14:49 i Dataspel, LEGO, iOS, passapå,

Idag är det amerikanska nationaldagen det bör firas med grillning, fyverkerier och...
...spela spel på appleprodukter?
 
Det finns en hel del bra spel som reas ut just nu för 7 kronor styck, bara att plocka upp om man inte redan har dem:
Fieldrunners 2(endast iPhone)
Bastion
Batman Arkham City Lockdown
LEGO Batman: DC Super Heroes
LEGO Harry Potter: Years 1-4
LEGO Harry Potter: Years 5-7

Crowdfunding - Nightwing web series

Publicerad 2013-07-03 10:55:00 i DC, Nightwing, Serietidningar, TV-serier,

Efter att ha sett första episoden som används för att locka folk till att stödja projektet så är jag lite kluven, det kändes som ett helt ok avsnitt. Manus va bra, skådespelarna av blandad kvalitet men att de ändrat bakgrundshistorian till Dick Grayson kändes konstigt och inte alls särskilt "indie". För de som inte är helt insatta i DCs universum så är Richard(Dick) Grayson Batmans medhjälpare Robin som senare bryter sig loss från Batman och bekämpar brott på egen hand som Nightwing
 
Men kolla på första avsnittet av Grayson: Earth one själva och säg vad ni tycker:
 
Om ni älskar det så kan ni stödja det här. Det verkar dock inte bli en verklighet om inte det blir ett rejält uppswing på insamlingen.

Tävling Vinn Magic 2014 Duels of the Planeswalkers Promotional Booster Pack

Publicerad 2013-07-02 11:19:01 i Kortspel, Magic, Tävling,

 
 
Som jag nämnde i min recension av Duels of the Planeswalkers så får man ett irl specialbooster när man köper spelet. Eftersom jag inte spelar Magic irl tänkte jag va juste och ge den till någon av mina läsare.
 
För att vinna så vill jag att man svarar på en fråga:
 
  • Hur många olika typer av mana(färger) det finns när man spelar Magic the Gathering?
  • Glöm inte att fylla i namn och mailadress.
  • Postas inom Sverige.
  • Pågår till och med söndag 7/7 kl 23.59.

Dexter säsong 8 är igång

Publicerad 2013-07-02 08:00:00 i Dexter, TV-serier,

 
Säsong 7 slutade ju på ett sätt som gjorde att man ville se säsong 8 direkt och nu är väntan äntligen över! Iaf för de som bor i USA eller har en amerikansk proxy så man kan använda deras streamtjänster.
Det jag älskade med serien när den kom var att Dexter hade full koll på läget och alltid betedde sig smart och rationellt, det har han ju slutat med under de senaste säsongerna...
 
Jag tyckte att det var en bra säsongspremiär men tycker också att det är rätt skönt att det är sista säsongen så man snart kan lägga sig det här bakom sig. Lite trist att det inte blev att varje avsnitt skulle bli en avslutning som Michael C. Hall(Dexter) skämtade om när han var hos Conan:
 
Oj det var svårare att skriva om det här utan att ge några som helst spoilers och jag antar att om man redan sett 7 säsonger så kommer man väl se den sista också?

Recension - Magic 2014

Publicerad 2013-07-02 04:15:00 i Dataspel, Kortspel, Magic, Recension, iOS,

Magic the gathering(Magic) har funnits länge som samlarkortspel och har sedan sin start varit störst i genren med stor marginal. Det mest negativa med Magic är enligt mig att det är så sjukt dyrt att spela seriöst, korten är dyra och det trycks nya sorters kort flera gånger om året.
 
Magic har inkarnerats på datorer många gånger, första spelet som släpptes 1997 är ett av mina favorit dataspel någonsin. Magic Online spelade jag några gånger vilket är ungefär som att spela på riktigt fast man gör det online, men kostnaden var nästan lika hög och det tappade mycket i känsla. Duel of the planeswalker kom ut första gången för två år sedan, mitt intryck av det då var att det va rätt trist att man hade så liten möjlighet att göra om sin lek och det gällde både för 2012 och 2013 utgåvan, MEN nu är det skillnad det erbjuds ett spelläge som heter sealed deck vilket är mitt favorit sätt att spela Magic irl.
 
Det skulle bli jättekul att prova det här tänkte jag och laddade ner det till paddan så fort det släpptes. Och det var rätt kul att få sätta ihop sin egen lek med hjälp av boosters istället för de förbyggda lekarna men det kändes ändå lite fattigt tycker jag, det är relativt få unika kort och man har tillgång till begränsast med lekar som inte går att slumpas om. Men det är mycket Magic för 75kr, vilket man inte ens har råd att köpa boosters till en draft för irl. Man kan dessutom få ett specialbooster för att man köpt spelet som man kan hämta upp på tex Dragon's Lair.
 

Legolas bjuder på sig själv

Publicerad 2013-07-02 00:24:08 i Film, Hobbit, Sagan om Ringen,

I kölvattnet av Sagan om ringen trioligin kom ett internetfenomen som jag har sjungit med till mer än en gång, Orlando Bloom bjuder på sig själv i ett klipp som spelades in efter hans sista filmdag på Hobbit:
 
Underbart tycker jag!
 
Här är orginalet, lyssna och njut

Släppdatum för the walking dead: 400 days

Publicerad 2013-07-01 21:51:00 i Dataspel, The walking dead,

 
Telltales utvecklade the walking dead var ett riktigt bra spel, 400 days fortsätter förhoppningsvis lika bra, släppdatumen meddelades idag, jag såg det via ign:
  • Tuesday, July 2nd – PlayStation Network (North America)
  • Wednesday, July 3rd – PC/Mac (Steam, Telltale Games Store)
  • Friday, July 5th – Xbox Live (Worldwide)
  • Wednesday, July 10th – PlayStation Network (Europe)
  • Thursday, July 11th – iOS (Worldwide)

Minirecension - Layton brothers mystery room

Publicerad 2013-07-01 02:28:00 i Dataspel, Recension, iOS,

 
 
Layton brothers mystery room släpptes till iOS i torsdags(27/6). Jag som spelar det mesta utvecklat av level5 blev direkt intresserad, detta är dock endast publicerat av level5 men Layton är ju deras bästa franchise imo.
Jag spelade igenom de två gratis fallen vilka var väldigt lätta och kändes mycket mer som ett Ace Attorneyspel än ett Professor Laytonspel. Anledningen till detta är att det inte var massa pussellösande utan mer leta ledtrådar och dra slutsatser. Det kanske är för att det är utvecklat till iOS som de vill ha det lite enklare än både Laytonspelen och Attorneyspelen är till DS, detta gör att det känns mer som en interaktiv berättelse än ett spel.
Trots att jag är rätt negativ tycker jag att man absolut bör prova på gratisfallen om man gillar spel med mordmysterier eller om man är ung och vill lära sig engelska på ett roligt sätt.
 

Kommande filmer 2013

Publicerad 2013-07-01 00:03:04 i 2013, Bio, Film, SF,

Filmer som jag ser fram emot med SFs premiärdatum.
 
Lone Ranger(3/7)
 
Pirates of the carribean möter westernfilm, hoppas att Johnny får lite support av manus och att den inte enbart bygger på hans rollprestation, känns som det kan bli topp eller flopp, håll tummarna!
 
Now you see me(10/7)
Magiskt, eller?
 
World war Z(12/7)
Blev orolig när jag hörde att de skulle göra om den underbara boken då den inte riktigt har ett vanligt narrativ, när jag såg trailern blev jag ännu mera orolig, men efter att jag läst en massa positiva recensioner och gett upp att den ska likna boken så är jag riktigt nyfiken på hur den kommer att vara.
 
Känn ingen sorg(19/7)
Ett undantag som bekräftar regeln om svensk film? Vi får hoppas det.
 
The Wolverine(26/7)
Hugh Jackman, Wolverine, X-men...
 
Kick-Ass 2(16/8)
Årets mest efterlängtade uppföljare, jag kan se om ettan vilken dag som helst.
 
Red 2(13/9)
Stjärnspäckad actionfilm som nog liknar ettan.
 
Machete Kills(20/9)
Filmen som skapades pga att det gjordes reklam för den får en uppföljare som nog är späckad med action.
 
Flygplan 3D(27/9)
Disney gör en spinoff på Pixars Bilarserie. Alltid varningstecken med 3D i titeln.
 
Runner runner(27/9)
Jag har jobbat i spelbranchen i många år och sånna här filmer kan jag inte motstå, hur allt är så annorlunda och förskönat är intressant.
 
This is the end(4/10)
Har alla möjligheter att bli årets roligaste film!
 
Thor: The dark world(30/10)
 
De senaste marvelfilmerna har hållt en hög lägstanivå, därför vill jag se den.
 
World's end(1/11)
Man drömmer ju om att den ska vara i samma klass som Shaun of the dead, men bara att Simon Pegg är med gör den till en must-see.
 
Enders Game(8/11)
Planerat att bli film i nästan 30 år, bygger på den bästa science fiction boken genom tiderna enligt sci-fi lists. Kul att se Harrison Ford i en mentorroll, om ni inte sett trailern här ovan innen, spoiler varning!
 
Hunger games: catching fire(20/11)
Jag ÄLSKAR Hunger games och böckerna är underbara, segt att vänta två år till för sista delen då sista boken delas upp i två filmer.
 
Hobbit del 2: Smaugs ödemark(11/12)
Jag var ju tyvärr besviken på Hobbit, men den här delen av boken är ju mer spännande, klart man ser den iaf.
 
Oj det va en del att se fram emot, men man kan ju se ännu längre fram, vad kommer 2014 som man måste se återkommer jag med!

Om

Min profilbild

Lyckan

Kontakta mig gärna om du har åsikter eller tips [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela