noerdkultur

En blogg om film, serietidningar, tv, spel i alla dess former och annat noerdigt

Netrunner som rpg

Publicerad 2015-10-24 18:48:47 i Allmänt, Netrunner,

 
Android:Netrunner är enligt mig det bästa tvåmannaspelet som finns. Dels för att spelmekaniken är otroligt smart och balanserad men även för att världen som spelet utspelar sig i är intressant.
 
Androiduniversumet som skapades till spelet Android och senare har utvecklats till flera brädspel och böcker är en cyberpunk värld där stora megaföretag inte hyser några medel för att öka sina inkomster och sin makt. Hackare som drivs av olika motiv men alla har gemensamt att de gör det svårt för megaföretagen.
 
Nu ska världen då äntligen komma in i den virtuella världen, inte som en officiell app för kortspelet Android:Netrunner som jag hade hoppats utan som ett mobilspel som ska använda mikrotransaktioner som affärsmodell.
 
Spelet sägs komma ut som tidigast nästa år.
 
 
 

Insidan ut

Publicerad 2015-10-24 18:48:17 i Film, Pixar,

 
Idag blev det familjebio för vår familj, Pixar är ju ett säkert kort när det gäller filmer som hela familjen gillar. 
Insidan ut som den heter på svenska är en film om känslor och hur man beter sig på grund av hur man känner sig. Mer än en gång tyckte jag att det kändes som att filmen försökte lura mig till att lära mig något.
 
Jag uppskattade filmen mycket, precis som jag gjort med alla Pixars filmer. Jag upplevde det som att den var inspirerad av den gamla tv-serien En cellsam historia eftersom hälften av handlingen utspelade sig inne i huvudet på huvudkaraktären.
 
 

The Martian - Recension

Publicerad 2015-10-24 09:51:00 i Allmänt, Film, Recension, The Martian,

Tidigare i år tog jag initiativet att starta en bokklubb på min arbetsplats,
den första boken som valdes var The Martian, jag tyckte att den var riktigt bra.
Mest för att det kändes som att allt som hände i boken var teoretiskt möjligt.
Nu har jag i efterhand gjort lite undersökningar och insett att det var en hel del saker som inte fungerade som fysiken säger att det borde,
men känslan var där när jag lyssnade på boken oavsett.

Filmen är ju ALDRIG lika bra som boken, det hör man och tycker man rätt ofta, och även här, det som saknades är ju många gånger varför saker händer.
Men jag tycker nog att de ändringarna filmen gjorde var helt ok, det blev ett bra flyt i handlingen och de händelser som togs bort var inte kritiska.

2D vs 3D, av en händelse så blev jag bjuden på att se filmen igen efter att jag såg den i 3D men denna gång i 2D, jag passade på eftersom jag älskar bio,
men även för att jag störde mig på vissa saker i 3D versionen och ville se om det blev bättre.
Det som var bättre i 3D var rymdscenerna, det är ju alltid häftigt i 3D, de saker som var sämre är kameraåkningarna som kändes "hackiga" och i vissa fall som att bergen på Mars förvandlades mer än att de fördes över.

Sen en häftig grej är ju att den bästa specialeffektskillen Zebastian Lilja jobbade på filmen, bara det är ju otroligt!

 

Black mirror på netflix

Publicerad 2015-10-22 19:14:00 i Netflix,

 
Netflix har tagit in tv-serien Black mirror!
Jag blev tipsad om denna för något år sedan men det blev aldrig av för mig att titta på den, så nu när den är så lätttillgänglig tog jag äntligen tag i saken.
Jag måste säga att efter två avsnitt är jag helt frälst, jag älskar den verkligen! Hoppas att de restrerande 4 avsnitten är lika bra.
 
Serien är uppbyggd av helt fristående avsnitt och speglar våran verklighet fast lite mer dystopiskt. Första avsnittet känns som att det kunde ha utspelats nu medan det andra är i framtiden om vi tillåter reality-tv och mikrotransaktioner fortsätta att hållas ;)
 
För er som redan sett den och vill se mer finns det oxå goda nyheter, Netflix har börjat producera en säsong 3 med 12 nya avsnitt! 
Så kolla in den nu!

Om

Min profilbild

Lyckan

Kontakta mig gärna om du har åsikter eller tips [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela