noerdkultur

En blogg om film, serietidningar, tv, spel i alla dess former och annat noerdigt

Nintendo 2DS

Publicerad 2013-08-29 10:35:40 i Dataspel, Förtitt,

Nintendo går emot framtiden och ska släppa en billigare handhållen konsol. Den är som en 3DS fast man inte kan vika den och en liten detalj, utan 3D! Jag tror det blir en flopp och internet kommer förmodligen nerdragea lika mycket som när xbox one var i hetluften. 
 
Släpps i USA i Oktober

Ben Affleck kommer porträttera Batman

Publicerad 2013-08-23 09:35:00 i Batman, Film, Stålmannen,

 
Den nya filmen som jag tidigare pratat om där Stålmannen och Batman kommer att vara tillsammans så har det nu bekräftats att Ben Affleck ska spela Batman och Henry Cavill kommer reprisera sin roll som Stålmannen.
Ben är ett förvånande val av många, inklusive mig, men jag hoppas på att Affleck klarar av den mer härdade och slitna Batman som de verkar vilja ha i den här filmen.
Pepp!

Först Ducktales remastered och snart Castle of Illusion HD

Publicerad 2013-08-18 20:34:00 i Dataspel, Förtitt,

 
4 September släpps nästa Disney remake, denna gång är det Musse Piggs äventyr från Sega Mega Drive som har hottats upp. Enligt artikeln så har mer än grafiken ändrats. Europeer som vi får tillgång till en emulation av originalspelet om vi förbokar. Jag ska hålla ögonen öppna för jag är fortfarande inte klar med sista banan av Ducktales, trots att vi(Jag och min son) var tvugna att sänka svårighetsgraden från hard till medium...

Plants vs. Zombies 2 finns i app store

Publicerad 2013-08-15 07:37:00 i Dataspel, Plants vs. Zombies, iOS,

 

Fyra år efter ettan så är det äntligen här, jag hoppas på det bästa men förväntar mig det värsta med tanken på freemiummodellen, men nu ska vi vara positiva och spela skiten ur det här!

Så ladda ner spelet gratis här.

Jag ska försöka återkomma med en recension när jag hunnit spela tillräckligt

Förtitt - Firefly blir brädspel

Publicerad 2013-08-11 13:02:22 i Brädspel, Firefly, Förtitt,

 
Från skaparna av Spartacusbrädspelet kommer snart ett spel där man får flyga runt med sitt eget fireflyskepp och utföra uppdrag. 
 
Jag gillar Gale Force nines tappning av Spartacus, det känns som att man är en av de intrigiska lanistas från tv-serien och hotar, sammarbetar och hugger varandra i ryggen. Det här spelet verkar dock helt annorlunda, det har inte släppts mycket information om spelet men det som har sagts är att man ska uppgradera sitt skepp och fylla det med en besättning och göra olika uppdrag.
 
Hoppas detta spel blir bättre sent än aldrig nu bara... De verkar inte nöja sig med detta spel heller:
"It will be the first in a series of tabletop hobby boardgames and miniatures games from GF9 set in the Firefly Universe."
 
Spelet är för 2-4 spelare, kostar runt 50$ och kommer ut i september. Spelet kan komma att ändras jämtemot bilderna som är i inlägget.
 

Recension - The Lone Ranger

Publicerad 2013-08-09 12:44:58 i Film, Recension, The Lone Ranger,

 
Pirates of the Carribbean i västernmiljö är allt jag hört om den här filmen sen den släpptes, jag får hålla med om att det finns vissa likheter. Båda filmer är bra matinéer och en del karaktärer är karbonkopior.
Men om man som mig gillar Pirates of the Caribbean(i alla fall de första två) så borde det ju va helt ok, sen är västernfilmer en av mina favoritgenrer så det passar ju oxå bra.
 
Lone Ranger började som radioteater men blev med tiden adopterad båda till tv-serie och serietidning. I Sverige har den gått under namnen Svarta Masken och Ensamma Vargen.
 
Filmen är fylld med fart, pistolskjutning och humor. Allt berättas av den lite underliga Tonto(Johnny Depp) vilket gör att när något spektakulärt händer kan man lätt förklara det med att det är berättelsen som är sådan. Jag tyckte den var underhållande och rekommenderar den till yngre (8-12år) och de som mig som gillar matinéer. 
 
Kul fakta är att Green Hornet far är brorson till Lone Ranger, detta gör att jag måste se Greem Hornet snart.
 
Källa: CBR

Gokos Dominion skippar html5

Publicerad 2013-08-09 10:13:25 i Brädspel, Dataspel, Dominion,

 
 
Goko som gjorde en mardrömslik release av Dominion förra året har bytt VD, den nya VDn har andra visioner och mål, hon har nyligen sagt att de ska utveckla en iOS app för Dominion. Det låter bra för mig för även om det går att spela på paddan med safari så funkar inte alla features, som i-spels chatten och det är väldigt segt, nu får vi hoppas på förbättring.
 
Källa: PocketTactics

Superman Doomsday

Publicerad 2013-08-06 13:01:44 i DC, Film, Stålmannen,

 
Efter att jag såg Man of steel så har jag kännt att jag behöver få bättre koll på DCkaraktärerna utöver Batman. Då blev jag tipsad om DC Universe Animated Original Movies,jag har redan sett Batman year one och Batman Under the Red Hood och gillat de starkt. Först ut är Superman Doomsday, en riktigt bra story och bra "skurkar" med undantaget av Toy Man(ingen personlig favorit). Jag har till och från lite problem med stilen den är tecknad då det känns som att de ser ut att vara gjort i msPaint ibland. Men ändå snygga bakrunder och effekter.
 
Berättelsen tror jag skulle funka bra i en live action film och skulle vara spännande att se Doomsday i en sådan film. Så jag håller tummarna för det nu.
 
 

Plants vs Zombies vs Jay and Silent Bob

Publicerad 2013-08-06 12:34:00 i Allmänt,

Som Kevin Smith fan blev jag superhypead när jag såg dessa titlar medan jag sökte på releasedatum för PvZ 2(torsdag hoppas jag på). Tyvärr va de inte lika roliga som jag hade hoppats, men klart värda de få minuterna. 
 
 
 
Men om man vill se lite underbar Jay and Silent Bob som tecknat kolla in den gamla serien Clerks: The Animated Series:
 

Brädspel - Hanabi

Publicerad 2013-08-03 06:20:00 i Brädspel, Hanabi, Recension, Spiel des Jahres,

 
 
Spiel des Jahres (Årets spel) är det mest prestigefyllda priset ett brädspel kan få.
Det brukar ofta ges till så kallade gatewayspel (spel som är lätta att lära sig och som är bra för att få nya personer att bli intresserade av brädspel).
Årets vinnare är Hanabi som jag har spelat en handfull gånger hittills och precis köpt min egen kopia av.
 
Det spelas med två till fem spelare, man spelar tillsammans för att få så mycket fyverkerier som möjligt. Därmed är poängen som tilldelas hela gruppens och inte individuell.
 
Spelet börjar med att alla spelare får 5 kort på handen som alla utom den spelaren som har korten får se (man håller upp korten så man bara ser baksidan av dem själv).
Gruppen har ett antal "ledtrådsmarkörer" som man kan använda för att ge en ledtråd till en annan spelare, t.ex "det här kortet har siffran 5" eller "De tre korten är gröna".
En annan aktion som kan utföras är att slänga ett kort man inte tror har något värde längre och få tillbaka en av de använda ledtrådsmarkörerna.
Det sista alternativet är att spela ut ett kort. För att det ska vara en laglig aktion så ska det kortet med lägre nummer i samma färg ligga ute eller inget kort i samma färg om det är en etta.
Spelaren ska alltid ha fem kort på handen så om man spelar ut ett eller slänger ett ska man genast dra ett kort ur högen av de restrerande korten.
Spelarna turas om att utföra en av dessa tre aktioner i tur och ordning tills det att alla kort har dragits ur leken eller tills de har misslyckats med tre utlägg.
 
 
Spelet är svårt. Det kräver att man koncentrerar sig och har ett bra minne, för man ska både minnas ledtrådarna som man fått och de man gett ut, sen måste man ha koll på vilka kort som slängts så man vet vad som är relevant och inte.
 
Jag brukar ha problem med kooperativa spel då det kan hända att en spelare tar en ledarroll och styr alla andra vilket gör att det inte blir så kul.
Hanabi löser detta på ett oerhört bra sätt, man vet nämligen inte all information och har inte möjligheten att bestämma vad andra ska göra.
 
Gillar man kluriga spel och/eller vill träna upp minnet är detta ett bra spel. Ett spel som blir bättre av att spelas med samma medspelare varje gång.
 
 
Klurigt värre...
 
 

Helgtips - KattCon (1-4/8)

Publicerad 2013-08-02 15:58:50 i Event, Helgtips,

 
Är du i närheten av Katrineholm så tycker jag att du ska passa på att kolla in KattCon, jag ska dit med min vän Peter imorgon och spela X-wing turneringen.
Förutom X-wing turneringen så spelas det Magic, Twilight imperium och massa mer.
 
Kolla in här

Avatar blir quadrologi

Publicerad 2013-08-02 15:48:56 i Allmänt,

 
Cameron känner att det finns nog med material till tre filmer till istället för två som han tidigare hade utlovat. Allt ska filmas sammanhängande men de kommer ha premiär i december 2016 respektive 2017 och 2018.
 
Tack till Dejan för tipset!
Källa Deadline

Flash gör gästuppträdande i Arrows andra säsong och får förmodligen en egen serie efteråt

Publicerad 2013-08-01 00:18:10 i Arrow, DC, Flash, TV-serier,

 
 
I avsnitt 8-9 av säsong 2 av Arrow så kommer Barry Allen(aka Flash) att dyka upp. Det är inte bestämt om när han kommer få sin övernaturliga snabbhet men det är bestämt att han ska få dem under serien. Det är sedan planerat att Flash ska dyka upp i avsnitt 20 och sedan få en egen tv-serie. 
Arbetet med filmen om Flash fortgår enligt planera och ska komma 2016.
Jag har tyvärr för dålig kunskap om Flash men känner att det är kanske bra tid att plöja den där en säsongstv-serien som visades 1990, så här är dess pilotavsnitt:
 
Källor: Newsarama, The Hollywood reporter

Om

Min profilbild

Lyckan

Kontakta mig gärna om du har åsikter eller tips [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela